Translate

9 Haziran 2007 Cumartesi

IVF VE BİLMENİZ GEREKENLER



1. Gebeliğin geçikmesi veya gebelik için operasyon çözümü sunulduğunda, Kadın Doğum Uzmanının dışında bir IVF doktorunada görünmeniz önemlidir. Bu konuda iki bölümün yaklaşımı farklılık gösterebilir. En son gelişmelerde Endometriosiz Kistinin IVF doktorlarınca çok özel bir durum olmadıkça müdahale edilmeden çözülmeye çalışması, kadın doğum uzmanlarınca da laporoskobiyle kiste müdahalesi buna güzel bir örnektir. Endometriosiz kistlerinde rahme yapılacak her müdahalenin yumurtalıklarınıza zarar vereceği düşünülmektedir.

2. IVF doktorlarının, bu konuda kadın doğum uzmanlarından yaklaşık 3 sene fazladan bir eğitimle belge aldıklarını bilmelisiniz.

3. Gideceğiniz ilk doktorlar yada hastanenin çok önemli olduğunu bilmelisiniz.
Bu konuda alınacak bir hatanın, hem siz manevi yönden yıpratması, hemde ileride oluşacak süreci uzatması açısından hassas bir durumdur.

4. Seçeceğiniz doktorun hem sizi anlıyan, hem de duygusal anlamda destekleyen bir doktor olmasına özen gösterin.

5. Hiçbir şey imkansız değildir. Bu durumlarda inanılmaz mucizelerle karşılaşıldığını bilmelisiniz. Bu sebebten doktorlar hiç bir zaman %100 gibi bir ifadeye yer vermez. Verlenlerde ise yanılmalar olduğunu bilin.

6. Bu konuda moralinizi ve motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız. Size manevi anlamda destek olacak yakınlara ihtiyaç duyacaksınız. Ama bunu seçerken konuya çok hassas davranan yada hiç yokmuş gibi davranan kişiler arasından seçmeyin.

7. Alternatif Tıp bu konuda bir çok çözüm sunmaktadır.

8. Bitkisel Tedavilerinde işe yaradığına inanın ama doktorunuzla konuşmadan bunlara yanaşmayın.

9. Akupunturun bu süreçte işe yaradığını ve bilimsel olarak olayı açıklayabildiğini bilin ve bu seçeneği değerlendirmeyi düşündüğünüzde bu konuda gerçekten uzmanlaşmış bir doktorla görüşün.

10. Yoga ve meditasyon stresiniz azaltmada yardımcı öğeler olarak kabul ederseniz. Stresli olan bu süreçte ruhunuzu ve bedenizi daha kontrol altında tutabilirsiniz.
11. Bu yolculukta partnerlerin birbirlerine yaklaşımları oldukça önemli, bibirbirinizle duygularını ve yaşadıklarınızı paylaşmanın yollarınu bulmalısınız, bu yolculuk ikinize ait ve en çok desteği partnerinizden bekleyecek ve alacaksınız.

Yaşadığınız süreç zor ve yorucu bir yolculuk, umarım çıktığınız yol sizi mutlu sona görütürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız